Tanke loops

Får ikke ny jobb før jeg har gått ned i vekt!

En av damene som deltar programmet mitt fortalte at hun ikke kunne få seg en ny jobb før hun hadde gått ned i vekt. Det var hennes oppfatning at ingen kom til å ansette henne som hun så ut nå.

Selvoppfyllende profeti

Det som ble resultatet av denne oppfatningen var at siden hun ikke trodde hun kunne få en jobb nå, så kunne hun like gjerne la vær å søke noen jobber. På den måten ble hennes oppfatning en sannhet. Hun fikk ingen jobb fordi hun ikke søkte jobber, ikke fordi hun var overvektig.

Hun kom heller ikke i gang med sin vektreduksjon fordi hun følte at hun ikke kunne ha fokus på noe annet enn å få seg en jobb. Så vekten forble den samme.

Hjernen ga henne en loop av tanker uten løsninger. Jeg må slanke meg for å få en jobb!

Coaching på oppfatninger

Jeg coachet henne litt på denne oppfatningen for å se om hun kunne komme på en annen måte å tenke på som ville gi et annet resultat. 

Da hun innså at hennes vekt og muligheter for å få jobb ikke hadde noe med hverandre å gjøre, fant hun det lett å både søke jobb og gå ned i vekt. På 10 dager har hun gått ned 5 kilo og skal snart begynne i sin nye jobb.

Hennes nye tanker ble: 

  • Det er fullt mulig for meg å gå ned i vekt. 
  • Jeg kan få en jobb uavhengig av hvordan jeg ser ut.

Det ga to adskilte prosesser som var lett for hjernen å følge.

Kan du se at dine tanker skaper dine resultater?

Hva står du fast i og hvordan kan du tenke annerledes for å løsne opp i det?

Sliter du med tanker som ikke gir noen løsninger for deg? Ønsker du å få hjelpe med det, så tilbyr jeg en gratis samtale hvor vi finner ut om jeg kan hjelpe deg.

Handlekurv