Redd for å lykkes – heller feile på forhånd

Samle gamle vei eller ny vei

Heller la vær å gjøre noe enn å feile!

Så mange ganger har jeg hørt i samtale med mine klienter at de er redde for å lykkes. Er ikke det bare det merkeligste? Redd for å lykkes. Så hvis jeg lykkes må jeg leve sånn her resten av livet. 

Jeg er så på bølgelengde med de som sier dette. For hvis det viser seg at det jeg gjør nå er metoden for å beholde en naturlig vekt, så må jeg leve slik resten av livet. Å nei, skriker det inne i meg, jeg er jo mye morsommere enn det å holde vekten og passe på det hele tiden. 

Slutt å gjøre det samme om og om igjen!

Det de fleste som har gått på kurs hos meg gjør før de kommer til meg er at de har de siste 20 årene gått ned de samme 10 kiloene! De går ned 10 kilo, er fornøyde, så går de dem opp igjen, og kanskje 2-3 kilo til. Neste år er de i gang igjen.

Det er den mest usunne måten å leve på. Ved å gå opp og ned i vekt vil du hente ut mye mineraler fra skjelettet og etter hvert får du vanskelig med å bygge skjelettet sterkt og bestandig.

Hva om du kan holde stabil vekt?

For ikke å snakke om hvordan det tærer på synet på deg selv. Det å alltid måtte ned noen kilo, blir du ikke lei av det da? Hadde det ikke vært hyggelig å vite at jeg du kan holde stabil vekt hele tiden?

Åpenbart synes noen at det hadde vært deilig å bare spise det de vil når de vil og slippe å være slem med seg selv og nekte seg selv livets goder. Så selvsabotøren har snakket deg inn i mange gode grunner til å bare gi opp.

Så i stedet for å være redd for å lykkes vil de heller mislykkes på forhånd. Cashe inn mislykketheten av å ikke klare å gjennomføre og bli der eller slippe å måtte spise gress resten av livet.

Det kjedelige med det resonnementet er at vi er akkurat like ulykkelige her nå om vi gir opp som vi ville ha vært om vi måtte begrense hva vi spiste resten av livet.  

Vet ikke hvordan det er å lykkes!

Saken er vel at vi ikke vet hvordan det er å virkelig lykkes med å gå ned i vekt og beholde vår naturlige vekt hele tiden fordi vi aldri kom dit. Vi tilbyr oss selv å slutte akkurat når vi er nesten i mål.

Når det er gjort tilstrekkelig mange ganger vil hjernen gjøre det for deg på automatikk. Evig slankekur, evig misfornøyd.

Hva om du heller kunne tenke; jeg stoler på meg selv og klarer å leve sunt også de dagene jeg ikke har lyst til det? Hvordan vil den tanken føles?

Eller; jeg lykkes med det jeg setter meg fore, jeg er fortsatt en kjempekul dame.

Da kanskje du slipper å ha det tungt for å ha feilet på forhånd.

Vil du vite mer om hvordan du kan lykkes? Bestill din gratis samtale

Handlekurv