Ønsk de kjipe dagene velkommen!

Lise Lemberg

Vi vil ha det behagelig, vi vil ha det lett. Hvis noe er vanskelig så tror vi at noe er feil med oss eller livet vårt. 

Nå som deltakerne i programmet mitt har holdt på en stund så merker flere at de er nødt til å brette opp ermene og gjøre jobben. 

I begynnelsen var det lekende lett, de gikk fort ned i vekt og de synes at det var enkelt. De surfet på motivasjon og viljestyrke. 

Nå er det på forventing at vekten bare skal fortsette å rase av i stort tempo. Om den ikke gjør det dabber motivasjonen av, de frykter at de gjør noe galt, de tar lite gjennomtenkte valg. Det er menneskelig. Vi vil ha det lett.

Topp motivert

De gjør ikke noe feil. De har bare ikke tatt innover seg at forskjellen på å være motivert og forpliktet seg er litt forskjellig tilnærming. Motivasjon varer bare en stund, så dabber det av. Vi klarer ikke gå rundt å være topp motiverte hele tiden. Men om du har forpliktet deg, så har du tatt et valg som er viktig for deg. 

Forpliktelse

Med forpliktelse så skjønner du at det kommer dager da du ikke har lyst til å ta gode valg. Du har kanskje mest lyst til å gjøre som før, overspise og ligge på sofaen. Men du gjør det ikke. Du anerkjenner at du ikke har lyst til å spise grønnsaker eller ta den joggeturen, men du gjør det likevel. Du gjør det fordi du ikke forventer at det skal være lett hele tiden. At hver gang du velger noe annet så kommer du lenger unna målet ditt. 

Forvent 50/50

Livet er designet til å være kjedelig, problematisk eller krevende 50 % av tiden. For kjenner du noen som aldri har vært nedfor eller aldri har hatt noen problemer? Tror du at man kan leve et helt liv og aldri møte hindringer? Jeg gjør ikke. Jeg ser at i blant er det ikke like gøy å pelle seg ut med bikkja eller rydde etter barna, eller takke nei til vafler når alle andre spiser det. 

Ønsk det velkommen!

Om vi alltid hadde det bra så hadde vi ikke kunnet se det. Vi ville ikke kunne sette pris på alt vi har. 50/50 er bra for oss. 

Variasjon er bra for oss, å forvente at noen dager er kjipe gjør at det ikke er så farlig, vi kan saktens klare å holde ord til oss selv likevel. Hvis du er forberedt på kjipe dager, så oppleves de muligens mindre kjipe. Da kan du tenke; Oi sann ja, her er en av de 50 % av dagene hvor livet suger, og ikke gå inn i drama og trøstespise eller noe annet. Du stoler på deg selv og står opp for dine valg også da. 

Etter hvert vil det ikke være like tungt med tunge dager, fordi de er forventet. Når du står i det du har forpliktet deg til da også, vil du bli sterk, du tar kontroll over livet ditt uten drama og selvmedlidenhet. 

Du vokser og utvikler deg. 

Du når mål!

Om du vil lære deg å håndtere de kjipe dagene, ta kontakt ved å bestille en gratis samtale med meg.


Handlekurv