Omstilling og overgangsalder

Å gå ned i vekt i overgangsalderen er mulig

Å gå ned i vekt i overgangsalderen er det mulig?

Jeg har måttet omstille meg en del etter at jeg kom i overgangsalderen. Fordi jeg ville ikke ta østrogen. Å gå ned i vekt i overgangsalderen så ut til å være umulig.  Men i dag er jeg så glad for at jeg har klart å ta denne omstillingen. Uten det vet jeg ikke hvordan livet hadde sett ut. I omstillingen ligger det en varig livsstilsendring. Som ikke har vært vanskelig å gjøre, fordi jeg ville noe mer enn det jeg hadde i livet nå. Overgangsalderen er nå håndterlig og lett.

Sjokkerende stillhet om overgangsalder

Å komme i overgangsalderen ga meg mange sjokkerende opplevelser. Både på det indre og ytre plan.

Det er jo super deilig å slippe å ha mensen mer. Da den omsider sluttet. Men før det skjedde så trodde jeg at jeg hadde en åpen blodåre, som ikke grodde. Hvor er mamma, husker jeg at jeg tenkte. 

Alle plagene

Så er det alt det andre. Det heller ingen snakker om. Vel, jo hetetokter snakker vi om. Men hva med hovne ledd, søvnløshet, bilring rundt magen, og ja, vektoppgang? I tillegg til å være på gråten eller i full eksplosjon annen hvert minutt?

Stillhet. Ingen snakker om det! Det er tabu å snakke om hvor dritt det er å komme i overgangsalderen. Det er flaut, folk blir brydd, vil ikke erkjenne det sammen med andre. Det å gå ned i vekt i overgangsalderen -var det i det hele tatt mulig?

Heldigvis har vi google. Google kan masse. Så jeg googler og googler. Alle spørsmålene.

Jeg gjorde som de fleste - sjekket hva som kom opp når jeg skrev: hormoner og overgangsalder. Felleskatalogen hadde en ganske nøytral måte å se det på. Riktignok er artikkelen fra 2016, men jeg tror den er grei likevel. Du kan lese den her

Ville ikke ha østrogentilskudd

Og alle veier leder til Østrogen tilskudd.

Det ville jeg ikke!

Hormoner fra ubalanse til balanse

Jeg ville ikke ha hormoner før jeg har prøvd alt annet. Jeg tar jo allerede hormoner for å holde stoffskiftet i balanse, og årevis med prevensjon er nå over. Jeg tror at min kropp har lyst til å finne ut av det på andre måter. Overgangsalder er jo en naturlig prosess. Jeg skal ikke føde flere barn, så da trenger jeg muligens ikke østrogen i samme grad heller, var min tanke. Min kropp var i omstilling, hva om jeg hjalp til litt? Kanskje jeg kan endre noe i hvordan jeg lever slik at jeg får hormoner i balanse.

måtte over dammen - var ikke nok med google

Så nå har jeg lært meg mye. Mye!

Det viktigste var at jeg måtte tenke ut av boksen.

Jeg måtte være villig til å omstille meg!

Hjernen er en del av kroppen!

Å lære meg om hjernen var helt nødvendig. Jeg måtte skille på hva hjernen min driver med og hvordan det påvirker mine valg.

Hva jeg trodde på om mat og ernæring måtte læres fra en annen vinkel.

Book din Gratis strategisamtale nå!

Lær deg kroppens eget system for naturlig vekt og en mer behagelig overgangsalder du også. 

ernæring og coaching fra de beste!

Jeg så til andre kontinenter, i USA gjør de mye bra. Som også er gøy. Så jeg har tatt noen turer for å lære av de fremste innen ernæring og coaching. Jeg har blitt coachet masse, jeg coacher andre masse. Jeg har verktøyene til å hjelpe deg. Helt unike og aldri brukt i Norge før. Jeg har rykket langt fremover i min forståelse av hvorfor jeg tar de valgene jeg tar. For eksempel med mat og hva jeg spiser, og fremfor alt hva jeg ikke spiser lenger.

vanlig mat

Så i 2 år har jeg levd mye sunnere, jeg har lært meg at kosten påvirker min helse i mye større grad enn jeg til nå har vært klar over. Selv om jeg har levd sunt, har jeg spist en del matvarer før som jeg ikke kan spise lenger. Jeg spiser bare vanlig mat, slik den var ment å være. 

10 kilo slankere, ingen hetetokter og mentalt sterkere!

Jeg har gått ned 10 kilo.

Jeg klarer å holde vekten.

Jeg ser at jeg er mentalt sterkere.

Jeg har ikke hetetokter !!! 

Hevelser er borte!!

Nesten aldri vondt i magen (bare hvis jeg slutter)

mindre medisin

Fortsatt en del å gå på når det gjelder søvn, siden det handler om en del annet også, stoffskiftet blant annet. Jeg har blitt så mye bedre, at selv om jeg fortsatt må ta stoffskiftemedisin, så har jeg gått ned i dose 5 ganger på 2 år. Jeg tror det er delvis pga vektreduksjonen, men mest fordi måten jeg lever på gir kroppen evne til å håndtere mer enn fordøyelse.

Omstilling påvirker overgangsalderen betraktelig

  • Planlegging er en del av livet for å nå de resultatene jeg vil ha.
  • Dietter virker kun hvis jeg gjør dem!! (Visste du det?)
  • Å slutte er ikke lenger et alternativ.
  • Livsstilsendring betyr å ikke slutte.
  • Livsstilsendring betyr hele meg i omstilling – også hva jeg velger å tenke og å spise.
  • Mine følelser er ikke sanne (Det var en bombe å innse)!
  • Hvis jeg vil ha det bra må jeg gjøre noe annet enn det jeg gjorde.
  • Overgangsalderen er helt grei å leve med nå.

Jeg lærer deg alt

Alt det jeg har lært meg lærer jeg deg, hvis du vil og du kjenner at du er klar! Klar for et lettere liv. Lettere på alle måter egentlig.

Hvis du også vil ha det bedre, og gjøre det jeg har gjort – la oss ta den samtalen da.

Det er vel egentlig på høy tid, tenker du sikkert nå.

bestill samtalen nå

Trykk på knappen - velg deg strategisamtale -  velg deg tidspunkt – skriv navn og "boom" så ses vi!

Les også om appetittregulering, slik at du kan se om du kjenner deg igjen. 


Handlekurv