Jeg velger meg nøytral

Følelser på et sølvfat

Det er alltid like overraskende når jeg spør mine klienter om hva de har lyst til å føle. De har kanskje i øyeblikket en ubehagelig og negativ følelse av for eksempel selvforakt, verdiløs eller liknende. Når jeg så sier; om jeg ga deg et sølvfat fylt med ulike følelser hvilken vil du da aller helst plukke? 

Nøytral !

Altså, når man kan velge hva som helst og vekk fra det de hadde, så vil mange være nøytrale. Det er så utrolig. Men det sier mye om at vi ikke tillater oss å føle oss sprudlende glade eller entusiastiske eller selvsikre eller verdifulle eller fylt av kjærlighet. Nei, å være nøytral er den mest positive følelsen mange kan forestille seg. 

Jeg skjønner hva de mener. Når man ikke liker seg selv, så er det langt unna å juble eller i det hele tatt forstå at alle følelser kan vi velge. Det er som om man må være tro til den vonde følelsen, fordi den kommer automatisk og svikter ikke.

Men siden alle følelser kommer av en tanke, så kan vi egentlig tillate oss å tenke hva vi vil. Ingen kan nekte oss det. Men mange kommer altså ikke på at det er en mulighet.

I dag vil jeg invitere deg til å ta for deg av mitt sølvfat av gode følelser og finn en tanke som gjør at du føler det helt innerst i hjertet.

Vær så god, bare forsyn deg ?

Handlekurv