Jeg blir aldri mett!

Det sier mange av mine klienter.
De kan spise enormt masse mat og enda ikke kjenne seg mette.

- For noen år siden hadde jeg det samme problemet. Etter at jeg i tyveårene reiste rundt i Europa og ikke hadde fast inntekt, så spiste jeg når jeg fikk mulighet og så mye som jeg klarte. 

Det er slik vi er designet. 

Vi er ment å skulle spise når vi kan, spare energi og unngå fare. 

- Så jeg gjorde akkurat slik vår kropp er designet til å gjøre fra naturens side. Det var slik vi klarte å overleve. 

- Å gå sulten var vanlig. Å spare energi var nødvendig for å klare de ujevne tilgangene på mat. 

Det ligger naturlig i oss enda.  

Dopamin er et hormon i hjernen. Når vi spiser kjennes det som en liten belønning ved at litt dopamin utsondres i belønningssenteret. Når vi spiser konsentrert mat, kjennes det ut som en stor og viktig belønning. Dopaminmolekylet ser så uskyldig ut, men er med på å trigge hjernen til stadig å gjenta det som føles godt. Når det ikke lenger er under din kontroll, må du lære å overstyre med andre deler av hjernen.

Hver gang vi spiser får vi et lite dopaminkick i hjernen. Det kjennes godt. Det er meningen at vi skal ha det dopaminkicket. Det er laget slik at vi skal søke glede. Det skal lønne seg å spise, for ved å spise vil du føre arten videre. Vi får dopaminkick av andre gleder som skal føre arten videre også. Det er "by design".

I dagens vestlige samfunn er tilgangene på mat enorme. Vi er aldri langt unna et måltid, en liten go’bit, et nødmåltid eller mellommåltid. For å ikke få lavt blodsukker, sier vi for å verifisere vårt behov for å stimulere hjernens krav.

Det høres også veldig uskyldig ut.

Det er jo så lite.

Den måten å spise på, trigger våre hormoner enormt og vi blir større.

Siden maten er så langt fra dens originale form når vi spiser den, så kan vi spise så mye mer. Maten serveres ofte i konsentrert form og vi kan spise masse i konsentrert form. Det tar jo ikke noen plass i magesekken.

Magesekken teller ikke kalorier, den teller volum.

Derfor kjenner du deg ikke mett. 

Det smarte signalsystemet kroppen naturlig har opplever ikke at den er mett, så kjør på og spis mer. 

Lørdagsgodt som vi kjenner igjen. Gir ikke utslag på vekta, men gir mer energi enn dagsbehovet for et normalt aktiv menneske, når du har spist det. Det tar heller ingen plass i magen, så du kan lett spise begge disse to posene uten at du er mett. Hvis du i tillegg legger på 1/2 liter brus, så er det fortsatt plass til mer. Hvor mange ganger har du gjort nettopp dette? Jeg har i hvertfall gjort det mange ganger.

Hjernen får stor uttelling av at du ikke opplever deg mett. Hjernen digger konsentrert mat. 

Dopaminkicket er enormt. 

BANG!

Dette kjennes enormt viktig ut. Gjør mer av dette!

- Da jeg kom hjem til Norge igjen og hadde et nært forhold til mitt ur-instinkt, var det ikke vanskelig å fortsette med å spise store mengder når jeg kunne. Det kunne jeg mye oftere enn før, siden jeg nå hadde inntekt og kunne kjøpe det jeg vil, når jeg ville. Og siden kroppen også vil spare energi, så kan du se for deg at det var lett å ta på noen kilo. 

Det finnes gode og lette metoder for å holde en kropp i en naturlig vekt bare ved å forstå hvordan vi har ødelagt vår følelse av metthet. 

Når du forstår hvordan du spiser, kan du også forstå hvorfor du har lagt på deg. Det er ”by design”. Du kan ikke noe for at du er laget slik. Det er hva du spiser som gjør at den anordningen ikke er så bra for oss i dag som den var da vi utviklet oss som art.

Og du – lavt blodsukker er det de færreste som har. Det er en diagnose. I dag er vi sultne fordi hjernen klager og skriker etter neste dopamin-kick. 

Oppdra hjernen din og gå ned i vekt!

Overstyr din primitive hjerne og benytt den delen av hjernen som planlegger og lager strukturer. Det er ikke vanskelig, du må bare ville det mer enn å søke glede og spare energi.

I mitt program for livsstilsendring vil du lære hvordan du skal kunne gå ned i vekt ved å bruke hjernen din. Du er ikke fortapt, ei heller ødelagt, bare styrt av instinkter.

Gjør som veldig mange andre, oppdra hjernen din til å ville mer enn gi etter for fristelser. 

Likte du artikkelen? Du kan melde deg på mitt nyhetsbrev og få dette rett hjem i din e-post og du kan lese det når det passer deg. Bare fyll i skjemaet under og du er med.

Handlekurv