FOMO-syndromet

FOMO syndromet

Har du noen gang kjent på FOMO? 

Lever du i frykt for å ikke være med på trender og det som skjer. Stresser du med at du ikke er der når det skjer? Oppsøker du sosiale media hele tiden slik at du alltid får med deg hva man skal mene, forstå, heie på. 

Ja da har du FOMO du også!

Nylig lagde jeg et kurs i tidsstyring for mine kunder. De fikk den som en bonusmodul i selve kursportalen. Og i en slik prosess så ser man jo på seg selv og hvordan jeg håndterer min arbeidsdag og mitt hjem. Det er veldig sunt og kanskje litt skremmende, men det blir til det bedre og mye opprydding både i sinn og hjem, når jeg besinner meg og slutter å la alt eksternt styre dagen min.

Jeg oppdaget at jeg var tungt belastet av FOMO; alltid scanner etter det siste kurset som jeg må lære meg, den siste boka som har kommet, den beste, siste måten å jobbe på osv. Altså jeg er redd for å gå glipp av noe og dermed signer opp for gratis kurs jeg ikke tar, challenger jeg ikke rekker å gjennomføre og kjøper bøker som jeg ikke rekker å lese. 

Fear Of Missing Out

Til slutt ender jeg opp i sirkler og får ikke gjort det jeg egentlig skal drive med. Gjør litt her og litt der. Dette er et kjent fenomen som kalles FOMO, Fear of missing out. Det gjør at man hele tiden stresser og føler at det er noe annet man egentlig skulle ha gjort. 

Derfor var det veldig bevisstgjørende å skrive ”TID TIL DEG” kurset. Jeg la merke til hvor mye tid jeg brukte på å multitaske og prøve å løpe foran meg selv. Dette gjorde, til min store skrekk, at kurset tok lenger tid å lage enn jeg hadde tenkt og forutbestemt.

HVA ER EGENTLIG VIKTIG?

Læringen ble at jeg måtte ta meg selv i nakken og få enda større grep om hva jeg lot få min oppmerksomhet. Jeg har gitt meg noen dager på å tenke på hva som er viktig for meg, og mine kunder. Ikke hva som er viktig for andre som gjerne vil selge meg enda en coachutdannelse eller en kokebok. Jeg har nok allerede. 

Oppdagelsen gjorde at jeg fikk ferdig kurset og sa at dette er godt nok, og la det ut i kursportalen. 

TA EN TIME OUT!

Det å være redd for å glipp av det som skjer, gjør deg ikke mer effektiv, tvert om. Det gjør at du glemmer å verdsette deg selv nok og tro på at du har det som trengs til å gjøre det du skal og være den du er. Om du også lider av FOMO-syndromet, og opplever at det blir litt kaotisk av alt du tror du må, så ta en time-out et par dager hvor du stiller deg spørsmålene: 

  • Trenger jeg egentlig dette? 
  • Må jeg være med på dette?
  • Hvilken forskjell vil det gjøre for meg?
  • Hvem er jeg uten?
  • Hvilken retning vil jeg ta?

Trenger du hjelp til å få til dette, så la oss snakke sammen. I blant trenger man noen å klargjøre tankene sammen med før man finner roen.

Handlekurv