Alder er bare et tall

Er det en avstand mellom den personen du ser i speilet og den personen du er mentalt? Skvetter du hver gang du passerer et speil og lurer på hvem er hun der? 

Er det ikke rart at tankene føles unge og ikke like gamle som kroppen? Det å ha et bilde av at når man er passert 50 så skal man plutselig ha ”gamle” tanker er ganske sprøtt. 

Jeg reflekterte sammen med en av deltakerne i programmet mitt over at kropp og sjel ikke hører på hverandre. Alder og tanke har ikke blitt enige. Et trossystem kan være at etter en viss alder skal man ha en viss type tanker, tanker som ikke er utviklende og idérik, men at man begynner å glede seg til pensjonsalder og gjøre mindre. Men så oppdager man at det er en avstand mellom hva vi tror at vi må tenke og hvem vi er inne i oss. 

Samfunnet og muligheter for nyansettelser har klart vært en sterk faktor for hvordan vi "burde" tenke om vår alder, men jeg tenker at det uansett er et valg vi har. Min innstilling til om jeg trodde jeg skulle få jobb var sterk i en periode hvor jeg syntes det var en god idé å få meg en fast jobb. Jeg trodde ikke det var mulig og beviste det ved min innsats og lunkne søknader. Nå tenker jeg at det er nå jeg har mulighet til å bruke all min kunnskap sammen med all min erfaring og hjelpe andre til det livet de ønsker seg. 

Hva om alder bare er en konstruksjon, at tallet på alderen vår er mest praktisk for å ha et personnummer, vite når man har bursdag, men at vi ikke trenger å være eldre enn vi føler oss. At tankene ikke har alder. 

Jeg vil invitere deg til å tenke som den kjente filosofen René Descarte; ”Cogito, ergo sum” – jeg tenker altså er jeg til.

Komme ut av båsen av hva og hvordan en på 50 + er ment å tenke. Vi bare er. 

Jeg sier ikke at alle har slike begrensende tanker, men overraskende mange sier noe i den retning. 

Din alder er bare et tall. Hva det tallet betyr er hvordan du tenker om det, akkurat som med vekt. Å endre tanken vil gi et annet resultat. Hvordan vil du leve? Hvilket resultat vil du ha nå? Det er tilgjengelig for deg i dette øyeblikket. Du kan bare endre tanken om hvordan en på 50+ skal være og oppføre seg. 

Jeg velger meg ”up and coming” – hva vil du tenke?

Handlekurv