Er du sikker på at alt du har lagt på deg skyldes overgangsalderen?

Overgangsalder og vektøkning

Vektøkning og overgangsalder

Da jeg kom i overgangsalderen la jeg på meg. Jeg tenkte ikke så mye på det til å begynne med, men etter hvert kjente jeg at jeg fylte buksene mer. Knappen strammet i livet. Så da jeg sjekket på vekten, så jeg at jeg hadde gått opp et par kilo. Ingen krise tenkte jeg, jeg har jo verktøy som vil gjøre at jeg går dette ned igjen. Easy peacy! NOT!!!

Jeg gikk de ikke ned igjen. Tvert om – jeg la på meg mer – HVA?? Hva skjer med meg. Kan jeg ikke en gang holde vekten nå lenger??

Jeg måtte virkelig gå i meg selv og tenke gjennom hvordan jeg levde. Hadde jeg endret noe? Spiste jeg mer enn før? Tillot jeg meg små fortjenestemedaljer i form av sjokolade eller dessert som ikke hadde vært der før?

Trivselsvekt og vektøkning

Sannheten var at det hadde jeg nok tillatt meg. Litt etter litt hadde jeg snikinnført litt ekstra. I begynnelsen gikk det jo bra, jeg trodde jeg hadde stabilisert meg på min nye trivselsvekt og kunne tillate litt her og der. Saken var at kroppen min så det ikke på samme måte. Den er jo så god på å spare energi for senere bruk, og det gjør den også på meg. 

Skyldes alt du har lagt på i overgangsalderen tap av østrogen?

Tror du at det du eventuelt har lagt på deg i overgangsalderen er hormonelt? Eller har du også spist noen fortjenestemedaljer? Litt for alle dine små offergaver til familien, venner og jobben. Litt som gledes-spising fordi du landet den kontrakten på jobben eller du har vært så flink. Det blir en sum av det.

Livsstilen kan endre seg når vi blir eldre.

Noe av vektøkningen kan skyldes endringer i kroppen din. Men hvis du er helt ærlig, så kan du sikkert se at det er mest endringer hvordan du spiser og hvor mye du beveger deg? Det er også kjent at vi trenger mindre mat etter som livsstilen endrer seg når vi blir eldre. Så det som kanskje var passe før er for mye nå? Kanskje vi rett og slett bare må spise litt mindre......

Jeg fortjener ingenting!

Jeg har totalt endret hvordan jeg belønner meg selv. Faktisk så vet jeg at jeg ikke trenger mer mat for å ha det godt. Å belønne meg selv handler jo om at jeg tenker at jeg mangler noe som mat kan fylle. Det er jo ikke egentlig sant. Jeg fortjener ingenting. Alt er jo bra. Hvorfor tenkte jeg at jeg måtte unne meg noe ekstra for å ha det bra? Ja, se det vil du kunne lese om i en senere artikkel.

Lær mer om vektreduksjon i overgangsalderen, bestill gratis samtale i dag!

Handlekurv