Mål og planlegging

Verdien av å planlegge

I så mange år levde jeg impulsivt og gikk for den neste, beste muligheten. Det førte meg inn i forhold som ikke var bra for meg og jobber jeg ikke ville ha. Jeg trodde at jeg levde i ”flow”. 

Det endte galt. 

Når jeg ikke visste noe om hva jeg ville ha i livet var det det livet ga meg mer av. Tilfeldigheter styrte resultatet. Det var en tung vei å gå. Livets tunge lære. 

Når noen spurte hvilket mål jeg hadde i livet, så jeg ut som et spørsmålstegn. Nei, jeg levde fra hånd til munn og i nuet. Det har blitt en lang vei å gå. For selv om jeg har lært veldig mye av selve livet, så var mange av disse erfaringene litt vel tunge. 

Jeg måtte lære meg å sette mål og planlegge hvordan jeg kunne nå dem. 

Så etter å ha lært at hvis jeg vil noe, så må jeg ha et forhold til hva det er, hvordan jeg skal komme dit og lage en plan for alt som ligger i mellom meg og målet, og så til sist gjennomføre, da først har jeg en mulighet til å komme dit.

Lyst på endring?

Veldig mange av de jeg hjelper med vektreduksjon og en ny livsstil har veldig vage mål. De har ikke lyst til å endre sine vaner og mønstre. Ofte får jeg høre noe slikt som, jeg er en sånn type som vil holde mulighetene åpne og være impulsiv. Eller jeg vil ned en 10-12 kg og bli sunnere og slankere og føle meg vel. Jeg forstår hva de mener, men det gjør ikke hjernen deres. De komme ikke i mål. De lar seg styre av impulser og hyper og blir forvirret og overveldet når de ikke kommer i mål eller de ser at de må gjøre noen endringer i seg selv.

Impulsiv?

Det å være impulsiv til hva og når de skal spise har ført dem til mitt program for å få hjelp. Impulsivitet vil ikke gi dem en slankere kropp. Planlegging og forutsigbarhet vil gjøre det. For når du har bestemt deg for å gjøre noe, så er det stor hjelp for deg at du vet hvordan. Selv om det er ubehagelig å endre vaner.

Når mine kunder skjønner det, klarer de å eie sin prosess, planlegge og forstå hvor og hvordan de skal gå ned i vekt. 

Vær konkret!

Hjernen din klarer ikke forstå hva 10-12 kg er for noe. Du vil aldri komme frem, det vil alltid være 10-12 kg å gå ned. Men et konkret vekttall kan den forstå, f eks 70 kg er lett for hjernen å fatte. 

Vil du ned i vekt så sett deg et konkret mål og lag deg en plan. Når du gjør det spiller hjernen på lag med deg. Den vil finne måter å hjelpe deg ned i vekt. Er du upresis, finner den måter å være upresis på. Vær oppmerksom på hva du tenker! Beskriv tydelig hva du vil ha, unngå å gjenta alt du ikke vil ha. Hjernen tror bare at du vil ha mer av det.

Vil du vite mer om hvordan du kan komme ned i vekt? Bestill gratis konsultasjon i dag!

Handlekurv